Info & FAQ’s

Q: Wat voor chocolade wordt er gebruikt voor BeRocky rocky road?
A: Voor de smaken Paradise en Harmony mengen we pure chocolade (54% cacaomassa) en melk chocolade (33% cacaomassa) van het Belgische chocolademerk Callebaut. The Rocky road to Paradise bevat meer pure chocolade en the Rocky road to Harmony bevat meer melkchocolade. The Rocky road to Stardom wordt gemaakt met witte chocolade en bevat dus geen cacaomassa (zie Rocky Blog, Over witte chocolade die geen chocolade is) [linken].

Q: Is rocky road geschikt voor mensen die vegetarisch willen eten?
A: In alle BeRocky rocky road chocolade zijn marshmallows verwerkt. Eén van de ingrediënten van marshmallows is gelatine. Gelatine is een bindmiddel dat gemaakt wordt van huid en/of beenderen van zoogdieren en om die redenen door sommige vegetariërs niet wordt gegeten. Marshmallows is naast chocolade datgene wat deze lekkernij tot rocky road maakt. De traditionele rocky road gerechten zoals die in Australië en Amerika voor het eerst werden bereid bevatten marshmallows (zie About the history of rocky road) [linken].

Q: Hoeveel calorieën, koolhydraten en vetten bevat BeRocky rocky road chocolade?
A: Alle informatie over de voedingswaarden van BeRocky producten is te vinden onder Voedingswaarden [linken].

Q: Kan ik rocky road eten als ik allergisch ben voor pinda’s?
A: In alle rocky road varianten zijn noten verwerkt, maar geen pinda’s. De noten die wij inkopen bij verschillende groothandels worden echter vaak verwerkt in fabrieken waar ook pinda’s worden verwerkt. Wij kunnen niet garanderen dat deze noten, en dus onze rocky road, geen sporen van pinda’s bevatten.

In de webshop kan je alle rocky road en rocky chai varianten bekijken. De verschillende verpakkingsmogelijkheden, inhoud en prijs vind je door op het product te klikken. Kies de rocky road chocolade variant waar je trek in hebt, en combineer het bijvoorbeeld met een zakje rocky chai (thee). Vul de verzendgegevens in, online betalen en dan is het alleen nog even wachten tot je bestelling thuis wordt bezorgd. Als je BeRocky producten cadeau wilt doen kan je het laten bezorgen op een ander adres.

De bijdrage in de verzendkosten is afhankelijk van je bestelling. Voor een blok (of meerdere blokken ) of doos om te trakteren is de bijdrage in de verzendkosten €2,95; we versturen een brievenbuspakketje (past door de brievenbus). Als je een zakje of  emmertje wilt bestellen is de verzendbijdrage €5,95, omdat dit het formaat van een gewoon pakketje heeft (je moet thuis zijn om het pakketje in ontvangst te nemen). Bij bestellingen van €35 of meer rekenen we geen verzendkosten. Alle bestellingen worden bezorgd door PostNL. Hou rekening met een bezorgtijd van 2-3 werkdagen. Betaling vindt plaats door middel van iDeal.

rockyroad-voedingswaarden

Bewaar BeRocky rocky road op een droge, koele plaats, volledig afgesloten van licht en lucht. Sluit de geopende verpakking weer goed af (dus niet in één keer leeg eten ).
Rocky road tastes best if shared with friends!
De ideale bewaartemperatuur ligt tussen 12 en 20°C (dus niet in de koelkast). Vermijd temperatuurschommelingen. Door temperatuurschommelingen kan de chocolade wat dof uitslaan; dit betekent niet de chocolade bedorven is. De smaak is nog prima en je kunt het gewoon eten.

Bewaar BeRocky chai op een droge plaats, volledig afgesloten van licht en lucht.
Chai is op verschillende manieren te bereiden: als gewone thee, of goed sterk zetten en dan met opgeklopte melk (zoals cappuccino) of op traditionele Indiase wijze (koken met melk).